Tocanita de vitel
PrinteazaTocanita de vitel din: antricoate de vitel, ceapa, bulion, rosii in bulion, foaie de dafin, morcov, mazare, fasole verde, piper, ulei si sare.
- 2 antricoate de vitel
- 4-5 cepe potrivite
- 2 linguri cu bulion
- 400 g rosii in bulion
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
- 1 mana de mazare congelata
- 1 mana de fasole verde congelata
- piper negru macinat
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare. Când s-a înmuait puţin, adaugă carnea tăiată bucăţi potrivite. Lasă până ce îşi schimbă carnea culoarea, adaugă apă cât s-o acopere, morcovul rondele şi piper măcinat după gust.
Lasă pe foc mic până ce carnea e fiartă, adăugând din când în când apă fiartă sau supă de oase. Când carnea e fragedă, adaugă bulionul, foaia de dafin şi roşiile în bulion. Amestecă şi lasă pe foc 15-20 de minute. Separat, opăreşte mazărea şi fasolea, pune-le în apă cu gheaţă ca să-şi păstreaze culoarea şi pune-o în cratiţă când tocăniţa e aproape gata.
Serveşte caldă, cu murături. Şi chiar o felie de pâine neagră.
Tocanita de vitel
Pofta buna!
Foarte buna!
Tocanita de vitel e un deliciu