Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

Printeaza

O reteta de tocanita delicioasa cu cartofi si pernite umplute cu rucola din: carne de vitel, ulei de masline, sare de mare, piper, morcovi, ceapa rosie, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, faina, vin alb, rosii, paste, ulei de masline extravirgin, cartofi, nucsoara, parmezan, unt, rucola si zeama si coaja rasa de la o lamaie.

O cină delicioasă!

Ingrediente:Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

Pentru tocăniţă

  • 800 g carne de viţel pentru tocană
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 morcovi, tăiaţi mărunt
  • 2 cepe roşii, tocate mărunt
  • 3 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate mărunt
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi de coajă şi tocaţi mărunt
  • frunzele tocate de la o legătură de cimbru proaspăt
  • frunzele de la 6 fire de rozmarin proaspăt
  • o linguriţă cu vârf de făină
  • 1/2 sticlă de vin alb
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
  • aluat de bază pentru paste
  • ulei de măsline extravirgin
  • frunzele de la o legătură mică de pătrunjel proaspăt

Pentru umplutură:

  • 500 g cartofi făinoşi
  • 1/2 nucşoară rasă
  • 3   mâini mari de parmezan proaspăt ras
  • o legătură mare de salată rucola tocată
  • un cub mare de unt
  • coaja rasă şi zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Puneţi o cratiţă la foc mijlociu. Ungeţi carnea de viţel cu puţin ulei de măsline şi presăraţi-o cu sare şi piper. Prăjiţi-o pe toate părţile până când se rumeneşte uşor, apoi adăugaţi morcovii, ceapa, ţelina, usturoiul, cimbrul şi rozmarinul. Lăsaţi-le să se călească în jur de 10 minute, până când toate legumele s-au înmuiat. Adăugaţi făina, vinul şi roşiile. Amestecaţi uşor, apoi adăugaţi puţină sare, puţin piper şi acoperiţi cratiţa cu un capac.

Lăsaţi să fiarbă la foc mic între 2  şi 3 ore, sau până când carnea s-a înmuiat şi poate fi desfăcută uşor în fâşii cu ajutorul a două furculiţe. Dacă vi se pare că sosul se evaporă prea repede, verificaţi focul să nu fie prea mare şi mai adăugaţi puţină apă.

In timp ce sosul fierbe, preparaţi aluatul de paste. Ca să faceţi umplutura, mai întâi încingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Impungeţi cartofii cu o furculiţă, apoi rostogoliţi-i prin puţină sare şi coaceţi-i circa o oră, sau fierbeţi-i 25 de minute în oala sub presiune. După ce s-au răcorit, tăiaţi-i în două şi scoateţi miezul, arun­când cojile. Adăugaţi la miezul de cartofi nucşoara, parmezanul, rucola, untul, coaja rasă şi zeama de lămâie. Amestecaţi bine, apoi condimentaţi după gust.

Preparati pastele ravioli, — aveţi tot timpul să le pregătiţi în timp ce fierbe tocăniţa. Când pastele sunt gata, puneţi-le deoparte pe o tavă presărată cu făină.

Cşnd carnea e gata, desfaceţi-o în fâşii cu o furculiţă. Amestecaţi, gustaţi şi adăugaţi sare sau piper, dacă e nevoie. Sosul trebuie să fie destul de consistent, dar dacă vi se pare prea gros, mai adăugaţi un pic de apă şi lăsaţi-l puţin pe foc. Intr-o oală mare, puneţi la fiert apă sărată şi chemaţi familia sau oaspeţii la masă. Când apa fierbe în clocote mari, adăugaţi perniţele de paste şi fierbeţi-le 2  minute.

Scoateţi-le din apă cu o lingură cu găuri sau scurgeţi-le cu mare atenţie într-o strecurătoare. In acest moment, puteţi să amestecaţi pastele cu tocăniţa, dar eu prefer să le stropesc cu ulei de măsline în strecurătoare, apoi să le scutur uşor şi să le răstorn peste tocăniţă. Presăraţi pătrunjel tocat, puneţi o lingură în cratiţă şi duceţi-o la masă, lăsând pe toată lumea să se servească.

Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

Tocăniţă delicioasă cu cartofi şi perniţe umplute cu rucola

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.