Tocanita delicioasa de peste
PrinteazaTocanita delicioasa de peste din: ulei de rapita, bacon, sunca de curcan, supa de pui, sofran, morcov, telina, praf, rosii, fasole alba, peste alb, midii, patrunjel.
- 1 linguriţă ulei de rapiţă
- 2 felii lungi de bacon sau şuncă de curcan, tocate
- 1 l supă de pui fierbinte
- 1 praf de şofran
- 1 morcov mare, tocat în cubuleţe
- 1 tulpină de ţelină Apio, tocată în cubuleţe
- 2 fire de praz, spălate bine şi feliate subţire
- 350g de roşii, tocate
- 1 conservă de 400g de fasole albă, boabele scurse
- 300g file de peşte alb, tăiat în bucăţi mari
- 350g de midii proaspete, curăţate bine
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală mare nonaderentă, prevăzută cu capac.
Pune în ea cuburile de bacon sau şuncă şi prăjeşte-le la foc mare timp de 1 minut.
Toarnă supa, apoi încorporează şofranul, morcovul, ţelina Apio şi prazul. Acoperă şi fierbe totul 10 minute, la foc mediu.
Adaugă roşiile şi fasolea şi mai fierbe tocana 10 minute, până când legumele devin moi.
Consistenţa va fi destul de similară cu cea de ciorbă, aşa că dacă vrei o textură magroasă, foloseşte un blender vertical pentru a pasa o parte dintre ingredientele din oală.
Adaugă peştele şi midiile, acoperă oala şi găteşte tocana încă 5 minute, până când peştele se pătrunde, iar midiile se deschid. V
or fi prea multe cochilii, aşa că scoate unele midii din ele şi aruncă o parte dintre cochilii.
Adaugă pătrunjelul, amestecând, apoi transferă tocana în boluri de supă.
Tocanita delicioasa de peste
Pofta buna!