Tocăniţă din carne de pasăre

Printeaza

Tocăniţă din carne de pasăre din: pui, ceapa, ulei, rosii, marar, sare, piper.

Ingrediente:Tocăniţă din carne de pasăre

  • 1 pui mijlociu
  • 4-5 cepe mari
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 rosii
  • 2 cartofi
  • marar tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, îl spălaţi, îl tranşaţi. Prăjiţi carnea în ulei, o scoateţi când este aurie. Săraţi uşor. Curăţaţi ceapa, o tocaţi peştişori, o căliţi în uleiul rămas 15 min. Stingeţi cu apă, tăiaţi roşiile felii, le curăţaţi de coajă şi le puneţi în cratiţa în care gătiţi odată cu sarea, piperul şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în patru pe lungul lor.

Acoperiţi cratiţa, fierbeţi 30 min, puneţi carnea şi mai lăsaţi 10 min. Serviţi fierbinte, cu mărar pe deasupra, alături de mămăligă sau pâine proaspătă şi salată de sezon. Serviţi cu vin alb sec.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.