Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
PrinteazaTocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
- 750 g muşchi de viţel
- 200 g ciuperci (din conservă sau proaspete)
- 1 ceapă
- 50 g unt sau margarină
- 2 linguri făină
- 250 ml supă
- 125 g smântână,
- 1 pahar de vin alb
- piper
- sare
- zeamă de lămâie
Pentru plăcinţele de cartofi ai nevoie de:
- 1 kg cartofi
- 2 linguri făină
- 2 linguri lapte
- sare
- piper
Mod preparare tocăniţă:
Speli carnea, o tai felii şi o rumeneşti în untul topit. în acest timp, cureţi ceapa, scurgi ciupercile (sau le cureţi şi le speli), le tai pe toate mărunt, le adaugi peste carne şi le căleşti împreună câteva minute.
Stingi apoi cu supa preparată cu un cub concentrat cu gust de vită amestecată cu făina, adaugi şi smântână şi vinul şi laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul. Potriveşti gustul de sare, piper şi zeamă de lămâie şi dai cratiţa deoparte.
Pregăteşti apoi plăcinţelele de cartofi: pui la fiert cartofii cu tot cu coajă. După ce au fiert, îi laşi să se răcească, apoi îi cureţi de coajă, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi-i amesteci cu făina, apoi cu sare şi piper după gust.
Iei câte o lingură din compoziţia de cartofi, o treci prin făină, apoi o prajeşti în ulei încins. Stropeşti plăcinţelele cu lapte, le pui capac şi le laşi să se rumenească. Procedezi astfel până rumeneşti toate plăcinţelele. Aduci tocăniţa la masă cu plăcinţelele alături.
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
Poftă bună!