Tocăniţă din măruntaie de pasăre – usor de preparat din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare, verdeata.
Ingrediente:
circa 400 g maruntaie de pasare
2 cepe
2 ardei grasi
1 gogosar
3-4 rosii
1 vanata mica
100 g untura de pasare
unt sau 100 ml ulei
1 ceasca zeama de carne
sare
verdeata tocata marunt
Mod de preparare:
Cureţi măruntaiele, le speli şi le înăbuşi în unt, împreună cu ceapa tocată mărunt.
După ce s-au prăjit puţin, adaugi ardeii şi gogoşarul, tăiaţi cât mai subţire, zeama de carne şi puţină sare.
Acoperi şi fierbi până când se înmoaie bine toate ingredientele.
Coci vânătă, o cureţi, o laşi să se scurgă de zeama amară, o rupi în fâşii şi o adaugi în tocăniţă, împreună cu roşiile fierte şi trecute prin sită.
Potriveşti mâncarea de sare şi o dai la cuptor să scadă.
Scoţi tocăniţa din cuptor, presari verdeaţă şi o serveşti imediat cu mămăliguţă.
Tocăniţă din măruntaie de pasăre – usor de preparat
Tocanita de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 /2 kg ficătei 1/2 pahar vin alb 10-15 bucăţi arpagic 1 capatana usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Ficăţeii (preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă şi se spală, fără a-i tăia. Se pun […]
O reteta de Tocanita cu carne de porc, vita si pasare din: carne de vita, carne de porc, carne de pasare, ulei, ceapa, usturoi, boia, rosii, ardei gras, smantana, marar verde si condimente. Ingrediente: 250 g carne de vita 250 g carne de porc 250 g carne de pasare (piept dezosat) 2 linguri ulei 2 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.