Tocanita de ficatei de pasare din: ficatei, vin, arpagic, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 1 /2 kg ficătei 1/2 pahar vin alb 10-15 bucăţi arpagic 1 capatana usturoi piper boabe sare Mod de preparare: Ficăţeii (preferabil de gâscă, dar sunt foarte gustoşi şi cei de găină) se curăţă şi se spală, fără a-i tăia. Se pun […]
Tocăniţă din măruntaie de pasăre – usor de preparat
PrinteazaTocăniţă din măruntaie de pasăre din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare, verdeata.
- circa 400 g maruntaie de pasare
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 gogosar
- 3-4 rosii
- 1 vanata mica
- 100 g untura de pasare
- unt sau 100 ml ulei
- 1 ceasca zeama de carne
- sare
- verdeata tocata marunt
Mod de preparare:
Cureţi măruntaiele, le speli şi le înăbuşi în unt, împreună cu ceapa tocată mărunt.
După ce s-au prăjit puţin, adaugi ardeii şi gogoşarul, tăiaţi cât mai subţire, zeama de carne şi puţină sare.
Acoperi şi fierbi până când se înmoaie bine toate ingredientele.
Coci vânătă, o cureţi, o laşi să se scurgă de zeama amară, o rupi în fâşii şi o adaugi în tocăniţă, împreună cu roşiile fierte şi trecute prin sită.
Potriveşti mâncarea de sare şi o dai la cuptor să scadă.
Scoţi tocăniţa din cuptor, presari verdeaţă şi o serveşti imediat cu mămăliguţă.
Tocăniţă din măruntaie de pasăre
Poftă bună!
poate iti place si:
Tocanita de pasare cu legume de sezon
Tocanita de pasare cu legume de sezon din: carne de pasare, ulei, ceapa, ardei. morcov, rosii, verdeata, cimbru, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne de pasăre (aripioare, gâturi, spate etc.) 4 linguri ulei 4 cepe 3 ardei graşi 1 rădăcină morcov 5 roşii (4 linguri bulion) verdeaţă (mărar, pătrunjel) cimbru piper boabe (pisat mai mare) sare […]
Tocanita cu carne de porc, vita si pasare
O reteta de Tocanita cu carne de porc, vita si pasare din: carne de vita, carne de porc, carne de pasare, ulei, ceapa, usturoi, boia, rosii, ardei gras, smantana, marar verde si condimente. Ingrediente: 250 g carne de vita 250 g carne de porc 250 g carne de pasare (piept dezosat) 2 linguri ulei 2 […]
Pofta buna!