Tocăniţă din pipote şi inimioare de pui
PrinteazaTocăniţă din pipote şi inimioare de pui din: pipote si inimioare de pui, ceapa, rosii in bulion, ulei, unt, boia dulce, faina, marar, sare, piper.
- 1 caserola (500 g) pipote si inimioare
- 1 kg ceapa
- 350 g rosii in bulion
- 100 ml ulei
- 50 g unt
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura fiana
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine pipotele şi inimioarele şi le cureţi de pieliţe şi părţile necomestibile. Le pui la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare.
Când sunt bine fierte, le scurgi şi le prăjeşti în untul încins, pentru 5 minute, până când se rumenesc uşor.
Cureţi ceapa şi o tai solzişori. Căleşti ceapa în uleiul încins, până devine transparentă şi se înmoaie.
Adaugi pipotele şi inimioarele, roşiile în bulion, boiaua şi făina amestecate cu puţină apă şi fierbi la foc mic, până când tocăniţa scade şi sosul se îngroaşă puţin.
La sfârşit, presari mărar fin tocat, sare şi piper după gust. Serveşti tocăniţa caldă, cu murături ori cu salată verde.
Tocăniţă din pipote şi inimioare de pui
Pofta buna!