Tocanita din vrabioara de vita
PrinteazaTocanita din vrabioara de vita din: vrabioara, sare, piper, kaizer, faina, boia, ceapa, usturoi, chimen, rosie, ardei, untura.
- 1 kg vrăbioară
- sare
- 1 linguriţă piper
- 200 g kaizer
- 3 linguri făină
- 2 linguri boia
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă chimen
- 1 roşie
- 1 ardei
- 2 linguri untură
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţă, se taie felii, care se vor condimenta cu sare şi piper. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în untura încinsă.
Se scot feliile din cratiţă, se ţin la cald, iar în grăsimea rămasă se prăjeşte kaizerul tăiat felii subţiri. Se adaugă ceapa tăiată rondele, se presară boiaua, se adaugă 100 ml de apă, apoi se lasă până scade sosul din tavă.
Se pun din nou feliile de carne, se condimentează cu sare, piper, chimen, usturoi, se toarnă puţină apă şi se fierbe mâncarea înăbuşit 10 minute.
Intre timp, se decoşte roşia şi se taie sferturi, iar ardeiul – felii. Se pun în cratiţă şi se mai lasă pe foc aproximativ 15 minute.
Tocăniţa se serveşte cu paste făinoase, de preferinţă cuşcuş.
Pofta buna!