Tocanita din vrabioara de vita

Printeaza

Tocanita din vrabioara de vita din: vrabioara, sare, piper, kaizer, faina, boia, ceapa, usturoi, chimen, rosie, ardei, untura.

Ingrediente:Tocanita din vrabioara de vita

  • 1 kg vrăbioară
  • sare
  • 1 linguriţă piper
  • 200 g kaizer
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri boia
  • 1 ceapă ro­şie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 roşie
  • 1 ardei
  • 2 linguri untură

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă de pieliţă, se taie felii, care se vor condimenta cu sare şi piper. Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în untura încinsă.

Se scot feliile din cratiţă, se ţin la cald, iar în grăsimea rămasă se prăjeşte kaizerul tăiat felii subţiri. Se adaugă ceapa tăiată rondele, se presară boiaua, se adaugă 100 ml de apă, apoi se lasă până sca­de sosul din tavă.

Se pun din nou feliile de carne, se condimentează cu sare, piper, chimen, usturoi, se toarnă puţină apă şi se fierbe mâncarea înăbuşit 10 minute.

Intre timp, se decoşte roşia şi se taie sferturi, iar ardeiul – felii. Se pun în cratiţă şi se mai lasă pe foc aproximativ 15 minute.

Tocă­niţa se serveşte cu paste făinoase, de preferinţă cuşcuş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.