Tocanita de dovlecel, morcov si vinete cu orez
PrinteazaTocanita de dovlecel, morcov si vinete cu orez din: dovlecel, vinete, morcovi, ardei grasi, rosii, ceapa, orez, ulei, sare, concentrat de legume.
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 2 morcovi
- 1-2 ardei graşi
- 3-4 roşii
- 1 ceapă mică
- 1/2 cană orez
- ulei
- sare
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Speli legumele. Vânătă o cureţi de coajă. Tai legumele în cubuleţe.
Pui ceapa la călit, apoi adaugi pe rând dovleceii, vânătă, ardeiul şi morcovii.
Le laşi să se călească puţin, cât să se înmoaie, apoi torni puţină apă.
Le mai laşi 5 minute, după care adaugi roşiile, pui concentratul de legume şi sare, dacă mai este nevoie.
Laşi la foc mic aproximativ 15 minute.
Separat, fierbi orezul şi, când a fiert, îl pui peste legume. O altă metodă este de a pune orezul crud odată cu roşiile, dar se fierbe mai greu. Mai laşi 5-10 minute, după care iei vasul de pe foc.
Tocanita de dovlecel, morcov si vinete cu orez
Pofta buna!