Tocanita elvetiana

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu: snitel, carne de porc, carne de vitel, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita_elvetiana

  • 600 g şniţel de porc şi viţel
  • 2 cepe mici (arpagic)
  • 500 g ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper
  • 100 ml vin sec
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură pătrunjel

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o fâşii de 1/2 cm lăţime. Tocaţi ceapa şi tăiaţi ciuperci­le rondele.

Prăjiţi carnea în 2 linguri de ulei cca. 4 minute la foc mare. Condimentaţi-o cu sare şi piper, scoateţi-o pe o farfurie şi păstraţi-o caldă. Incingeţi restul de ulei într-o tigaie.

Prăjiţi acolo ceapa şi ciupercile la foc mare. Stingeţi cu vinul şi lăsaţi totul să fiarbă cca. 3 minute. Adăugaţi carnea din nou, amestecaţi bine şi adăugaţi smântână.

Daţi-o într-un clocot, acoperiţi-o cu un capac şi fierbeţi-o încă 10 minute la foc mic. La final, adăugaţi sare şi pi­per şi presăraţi puţin pătrunjel.

Tocanita elvetiana

Tocanita_elvetiana

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    E buna tocanita asta de ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.