Tocanita elvetiana
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu: snitel, carne de porc, carne de vitel, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel.
- 600 g şniţel de porc şi viţel
- 2 cepe mici (arpagic)
- 500 g ciuperci
- 3 linguri ulei
- sare, piper
- 100 ml vin sec
- 200 ml smântână
- 1 lingură pătrunjel
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi tăiaţi-o fâşii de 1/2 cm lăţime. Tocaţi ceapa şi tăiaţi ciupercile rondele.
Prăjiţi carnea în 2 linguri de ulei cca. 4 minute la foc mare. Condimentaţi-o cu sare şi piper, scoateţi-o pe o farfurie şi păstraţi-o caldă. Incingeţi restul de ulei într-o tigaie.
Prăjiţi acolo ceapa şi ciupercile la foc mare. Stingeţi cu vinul şi lăsaţi totul să fiarbă cca. 3 minute. Adăugaţi carnea din nou, amestecaţi bine şi adăugaţi smântână.
Daţi-o într-un clocot, acoperiţi-o cu un capac şi fierbeţi-o încă 10 minute la foc mic. La final, adăugaţi sare şi piper şi presăraţi puţin pătrunjel.
Tocanita elvetiana
Poftă bună!
Buna tocanita asta!
E buna tocanita asta de ceva?