Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc
PrinteazaO reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba, carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare si piper.
- 400 g fasole alba
- 500 g carne de porc mai impanata
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 fir de praz
- 3 catei de usturoi
- 200 ml sos de rosii
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală fasolea şi pune-o la fiert cu un praf de sare. După ce a dat într-un clocot, schimbă apa cu alta fierbinte. Las-o să fiarbă la foc mic. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tăiată în cubuleţe şi condimentată cu sare şi piper. Lasă pe foc să se înăbuşe. Din când în când, toarnă câte un polonic din apa în care a fiert fasolea.
Când carnea este aproape pătrunsă, pune fasolea şi morcovii tăiaţi în bucăţi mari. Acoperă cu o parte din apa în care a fiert fasolea, iar după ce a dat în câteva clocote, adaugă sosul de roşii şi usturoiul zdrobit.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20 de minute. Serveşte fierbinte cu rondele de praz deasupra.
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc
Pofta buna!