Tocăniță de fasole roșie cu cârnați din: fasole rosie, carnati, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru. Ingrediente: 500 g de fasole roșie 200 g de cârnați 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, zdrobiți 400 g de roșii cubulețe (proaspete sau conservă) 2 linguri […]
Tocanita de fasole cu masline
PrinteazaTocanita de fasole cu masline din: fasole, ceapa, usturoi, malsine, cimbru, foi de dafin, boia, bulion, patrunjel.
- 500 g fasole
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi zdrobiţi
- 250 g măsline negre
- 1 linguriţă de cimbru
- 4 foi de dafin
- 1 linguriţă boia dulce sau iute
- 2 linguri bulion
- pătrunjel
Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt se căleşte în puţin ulei până s-a înmuiat. Se adaugă boiaua şi bulionul.
Se pun apoi fasolea, măslinele înţepate din loc în loc cu o scobitoare, cimbrul, foile de dafin şi 500 ml din zeama în care a fiert fasolea.
Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă totul cam 10-15 minute, la foc domol.
Se pun căţeii de usturoi şi pătrunjelul.
Se potriveşte, după gust, cu sare şi piper. Se acoperă cu un capac, apoi se închide focul.
Tocanita de fasole cu masline
Tocanita de fasole verde cu bulion
Tocanita de fasole verde cu bulion din: carne de porc, ceapa, fasole, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc o ceapă 450 g fasole verde congelată o conservă cuburi de roşii în bulion 3-4 fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi şi se pun în oaia sub presiune. […]
Tocanita cu fasole si carne din: carne de porc, ceapa, morcov, fasole, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de porc o ceapă un morcov un ardei gras 500 g fasole păstăi 2 roşii foarte bine coapte 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Carnea se taie cubulete şi se pune la […]
Pofta buna!