Tocăniță de fasole roșie cu carnați
PrinteazaTocăniță de fasole roșie cu cârnați din: fasole rosie, carnati, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru.
Ingrediente:
- 500 g de fasole roșie
- 200 g de cârnați
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 400 g de roșii cubulețe (proaspete sau conservă)
- 2 linguri de pastă de tomate
- 2 linguri de ulei
- Sare și piper după gust
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de cimbru uscat (sau alte ierburi preferate)
Mod de preparare:
Înainte de a începe, lasă fasolea roșie să stea în apă rece peste noapte pentru a se înmuia.
Într-o oală mare, adaugă fasolea roșie înmuiată, apă suficientă pentru a o acoperi și adaugă un praf de sare.
Fierbe fasolea la foc mediu până când devine moale și fragedă (aproximativ 1 oră). Strecoară fasolea și păstrează-o deoparte.
Într-o tigaie mare, adaugă ulei și încălzește-l la foc mediu. Adaugă cârnații tăiați în bucăți și prăjește-i până se rumenesc ușor. Scoate cârnații din tigaie și păstrează-i deoparte.
În aceeași tigaie, adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul și călește-le până când devin translucide și aromate.
Pune roșiile tăiate cubulețe și pasta de tomate în tigaie și amestecă bine. Lasă sosul de roșii să fiarbă timp de aproximativ 5 minute.
Adaugă fasolea roșie fiartă și cârnații prăjiți în tigaie cu sosul de roșii. Condimentează cu sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru și alte ierburi preferate.
Amestecă bine toate ingredientele și lasă tocanița să fiarbă încă 15-20 de minute, pentru ca aromele să se combine și să se împletească.
Servește tocanița de fasole roșie cu cârnați caldă, alături de garnitura preferată, cum ar fi mămăliga, pâinea proaspătă sau orezul fiert.
Tocăniță de fasole roșie cu carnați
Informații nutriționale aproximative pentru o porție (200g) de tocaniță de fasole roșie cu cârnați:
- Calorii: 300-350 kcal
- Carbohidrați: 30-35 g
- Proteine: 15-20 g
- Grăsimi: 12-15 g
Pofta buna!