Tocanita gustoasa de pui
PrinteazaTocanita gustoasa de pui din: pui, unt, morcovi, ardei, ceapa, rosii, telina, ienibahar, usturoi, dafin, arar, sare, piper.
- 1 pui (1-1,250 kg)
- 100 g unt
- 100 g morcovi
- 200 g ardei gras
- 250 g ceapă
- 500 g roşii
- 150 g telină
- ienibahar
- usturoi
- sare
- piper
- foi de dafin
- mărar
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală puiul.
Se dezosează şi se taie bucăţi potrivite. Se rumenesc pe toate feţele în unt bine încins într-o cratiţă. Se scot şi se pun într-o tavă de cuptor bine unsă cu unt. în untul din care s-au scos bucăţile de pui se pun la călit ceapa tăiată felii subţiri, morcovul şi ţelina rase prin răzătoarea mare, roşiile decojite, tăiate cubuleţe şi mirodeniile.
Când s-au călit, se răstoarnă peste bucăţile de pui din tavă. Se lasă, la foc slab, aproximativ o jumătate de oră.
Se serveşte caldă, cu garnitură de cartofi prăjiţi (sau natur) cu castraveciori muraţi ori cu salată verde.
Pofta buna!