Tocaniţă de iepure cu găluşte delicioase

Printeaza

O reteta de tocanita de iepure cu galuste delicioase din: faina, unt, tarhon, sare de mare, piper, lapte, nucsoara, iepuri, faina, ulei de masline, costita afumata, rozmarin, ciuperci, arpagic, bere si supa de pui.

Puteţi folosi pulpe de pui în loc de iepure, dar carnea de iepure este o sursă extraordinară de proteine. ! Puteţi folosi această reţetă de găluşte cu orice altă mâncare cu sos, fiindcă e nemaipomenită.

Ingrediente:Tocaniţă de iepure cu găluşte delicioase

  • 400 g făină cu agenţi de creştere
  • 200 g unt
  • o legătură de tarhon proaspăt, tocat mărunt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • lapte
  • 1/2 nucşoară
  • 2 iepuri, de preferinţă crescuţi în libertate sau ecologici, tăiaţi în 10 bucăţi
  • făină
  • ulei de măsline
  • un cubuleţ de unt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 10 felii de costiţă afumată, tăiată fâşii subţiri
  • 2 fire de rozmarin proaspăt
  • 250 g ciuperci frumoase (de câmp, shiitake, Pleurotus), curăţate şi rupte bucăţele
  • o mână bună de arpagic, curăţat de coajă
  • 2 cutii de bere, a câte 330 ml
  • 850 ml supă de pui

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 190°C (treapta 5). Ca să faceţi găluştele, amestecaţi făina, untul şi tarhonul cu un praf de sare şi piper, apoi, cu o furculiţă, încorporaţi lapte cât că obţineţi un aluat elastic, nelipicios. Amestecaţi-l până când devine destul de ferm, apoi frecaţi-vă mâinile cu puţină făină şi frământaţi-l. Rulaţi aluatul sub forma unui cârnat mare şi tăiaţi-l în 18 bucăţi egale. Modelaţi din ele nişte biluţe, radeţi deasupra nucşoara şi puneţi-le în frigider, pe o tavă.

Daţi fiecare bucată de iepure prin făină, înlăturând excesul. Intr-o oală adâncă, rezistentă la căldură, cu diametrul de circa 30 cm, încălziţi puţin ulei de măsline şi un cubuleţ de unt, adăugaţi bucăţile de iepure, pe rând, şi prăjiţi-le circa 5 minute, până când se rumenesc pe toate părţile. La sfârşit puneţi în oală toate bucăţile de carne, adăugaţi un praf de sare şi de piper şi costiţa.

Mai prăjiţi-le câteva minute, până când se rumeneşte şi costiţa, amestecând în oală pentru ca să nu se ardă carnea. Adăugaţi firele de rozmarin, ciupercile şi ceapa; lăsaţi totul pe foc încă 10 minute, până când carnea se rumeneşte frumos şi legumele se înmoaie.

Incorporaţi o lingură de făină, turnaţi berea şi supa de pui, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă la foc mic o jumătate de oră. Apoi aşezaţi găluştele peste tocăniţă, la o distanţă de circa 1 cm unele de altele. Ele vor acţiona ca un capac, permiţând cărnii să reţină zeama şi să nu se usuce.

La sfârşit, găluştele trebuie să fie crocante deasupra şi moi dedesubt, ca nişte chifle — vor fi delicioase! Stropiţi-le cu ulei de măsline şi introduceţi oala în cuptorul încins pentru 45 de minute.

Tocaniţă de iepure cu găluşte delicioase

Tocaniţă de iepure cu găluşte delicioase

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.