Tocanita in aluat

Printeaza

Tocanita in aluat din: pulpe de pui, morcov, ceapa, suc de rosii, usturoi, ulei, ou, lapte, drojdie, zahar, faina, condimente.

Ingrediente:Tocanita in aluat

  • 2 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cană cu suc de roşii
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 1 gălbenuş
  • linguri cu lapte
  • 1 foaie de dafin
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • coriandru boabe
  • sare
  • piper
  • oregano

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 ml apă
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia cu puţină apă călduţă. Adaugă uleiul, sarea, zahărul şi restul de apă. Presară făina şi frământă energic. Lasă la crescut 30 de minute.

Fierbe puiul cu piper, coriandru, ienibahar, foaie de dafin şi sare.

Separat, căleşte ceapa cu morcovul ras. Stinge cu sucul de roşii şi lasă să clocotească. Adaugă carnea tăiată cuburi. Condimentează şi lasă pe foc până scade. Aproape de final, pune usturoiul zdrobit.

Toarnă tocăniţa într-un vas termorezistent şi acoperă cu aluatul bine întins. Dacă rămâne aluat, poţi modela floricele sau rulouri. Unge cu gălbenuş bătut cu lapte şi lasă la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.