Tocăniţă in stil provensal
PrinteazaTocăniţă in stil provensal din: ulei, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de rosii, dovlecei, rosii, cimbru, boabe de porumb, sos tabasco, sirop din sfecla de zahar, otet balsamic.
- 2 linguri ulei
- 500 g carne tocată de vită
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
- 3 linguri pastă de roşii
- 500 ml supă
- 400 g dovlecei
- 400 g roşii
- 2 crenguţe cimbru
- 1 cutie boabe de porumb
- sos Tabasco
- 2 linguri sirop din sfeclă de zahăr
- 2 linguri oţet balsamic
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul şi prăjiţi acolo carnea tocată. Adăugaţi ceapa pe care aţi tocat-o în prealabil şi usturoiul, apoi condimentaţi amestecul obţinut. Adăugaţi roşiile. Turnaţi supa şi fierbeţi circa 15 minute.
Tăiaţi dovleceii rondele. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, seminţele şi tocaţi-le cubuleţe. Tocaţi verdeaţa. Scurgeţi porumbul. Incorporaţi totul în amestecul de carne tocată, fierbeţi 10 minute, apoi condimentaţi puternic cu sosul „Tabasco” şi siropul de sfeclă de zahăr.
La acest fel de mâncare se potriveşte foarte bine orezul. Eventual, puteţi orna cu puţină verdeaţă.
Tocăniţă în stil provensal
Poftă bună!