Tocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci
PrinteazaTocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci din: tăiţei udon (sau tăiţei de orez), supă de legume sau de vită, ghimbir, supă instant de legume sau pastă de curry verde Thai, sos de peşte sau sos de soia, ardei iute roşu, usturoi, ciuperci, păstăi, muşchi de vită, ceapa verde, lămâie.
Ingrediente:
- 175 g tăiţei udon (sau tăiţei de orez)
- 1,5 I supă de legume sau de vită (foloseşte 3 cuburi)
- o rădăcină de ghimbir de 5 cm, tăiată în şuviţe
- 1 plic de supă instant de legume sau pastă de curry verde Thai
- 1-2 linguri cu sos de peşte sau sos de soia
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în felii subţiri
- 1 căţel mare de usturoi, feliat subţire, opţional
- 250 g ciuperci mixte, tăiate în felii subţiri
- 100 g păstăi
- 150 g muşchi de vită, tăiat în fâşii subţiri
- 2 cepe verzi, curăţate şi tocate, opţional
- felii de lămâie, pentru a servi
Mod de preparare:
Fierbe tăiţeii în apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet, 6-8 minute. Scurge-i, clăteşte-i în apă rece, scurge-i din nou şi lasă-i deoparte.
Intre timp, încălzeşte supa cu ghimbirul într-o cratiţă mare. Adaugă supa instant sau pasta Thai şi sosul de peşte sau de soia.
Când încep să fiarbă, pune ardeiul iute, usturoiul şi ciupercile şi fierbe 3 minute. Adaugă păstăile şi carnea şi mai fierbe 5 minute. Asezonează cu mai mult sos de peşte sau de soia, după gust.
Imparte tăiţeii în 3-4 farfurii şi toarnă sosul fierbinte deasupra. Presară ceapa verde, dacă foloseşti şi serveşte cu felii de lămâie alături.
Pentru o variantă de post, înlocuieşte carnea cu mai multe ciuperci şi adaugă mai multe păstăi şi alge marine.
Tocanita japoneza de vita cu taitei si ciuperci
Pofta buna!