Tocanita Lancashire

Printeaza

Tocanita Lancashire din: carne de miel, ulei, unt, rinichi, ceapa, sare, piper, dafin, cimbrisor, cartofi.

Ingrediente:Tocanita Lancashire

  • 1 kg carne de miel, spatâ, ceafă sau picior, bucăţi
  • 1 lingură ulei de arahide
  • unt
  • 4 rinichi de miel, curăţaţi, bucăţi mici
  • 3 cepe, tăiate în bucăţi de 1 cm 1 lingură făină
  • 600 ml zeamă fierbinte de carne de pui
  • sare marină grunjoasă
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 frunză de dafin
  • 2 crenguţe de cimbrişor
  • 1 kg cartofi, decojiţi, tăiaţi în felii

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 160°C.

Carnea de miel se curăţă de grăsime şi se şterge cu un şervet de bucătărie. Uleiul se încinge cu o bucăţică de unt, într-o tigaie mare. Se adaugă carnea de miel, câte 2-3 bucăţi pe rând, şi se prăjeşte până capătă o culoare maronie, întorcând de câte ori e nevoie.

Bucăţile de carne se pun într-o caserolă. Rinichii se prăjesc şi ei în tigaie şi se aşază, la rândul lor, în caserolă.

Ceapa se căleşte în aceeaşi tigaie, la temperatură medie, adăugând puţin unt, aproximativ 10 minute. Se pune făina în tigaie, apoi zeama fierbinte de carne, în porţii de câte 125 ml, amestecând cu telul până se omogenizează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.