Tocanita de legume cu carne de manzat

Printeaza

Tocanita de legume cu carne de manzat din: carne de manzat, ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, morcov, telina, cartofi, nuci, vin, vanata, dovlecei, rosii, suc de rosii, gogosar, capere, sare, piper, patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 600 g carne de mânzat
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 120 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 350 g cartofi
  • 1/2 ceasca nuci curăţate
  • 4 linguri vin
  • 1 vânătă
  • 2 dovlecei
  • 500 g roşii
  • 100 g suc de roşii
  • 1 ardei gras sau 1 gogoşar
  • 2-3 linguri capere
  •  sare
  •  piper
  •  pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se taie cubuleţe. Se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt şi usturoiul, într-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei.

Se adaugă ciupercile, morcovul şi ţelina tăiate rondele, apoi se sting cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit jumătate de oră.

Se condimentează cu sare şi piper şi se răstoarnă într-un vas pentru copt.

Între timp, vânăta se spală, se taie felii, se presară cu sare şi se lasă pe un tocător înclinat să se scurgă.

Restul legumelor se curăţă, se spală şi se taie felii, iar nucile se stropesc cu vin şi se pun deoparte.

Separat, într-o altă tigaie, se călesc pe rând cartofii, dovleceii şi vinetele.

Se aşază apoi în vasul în care au fost puse bucăţile de carne şi ciupercile.

Se mai pun roşiile, ardeiul gras, sucul de roşii diluat cu apă, caperele şi nucile.

Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde şi nu se amestecă, ci doar se apasă cu lingura de lemn să iasă sosul deasupra legumelor.

Se coace apoi în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 minute.

Tocanita de legume cu carne de manzat

Tocanita_de_legume_cu_carne_de_manzat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.