Tocanita de legume (pentru iarna)
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de legume (pentru iarna) din: rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, vanata, morcovi, ulei de masline, otet, patrunjel, coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper.
- 2 kg rosii bine coapte
- 5-6 ardei capia rosii
- 4 cepe rosii
- 4 catei de usturoi
- 1 vanata mare
- 2 morcovi
- 6-7 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingurita seminte de coriandru macinat
- 1 lingurita de busuioc uscat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile, le clăteşti cu apă rece şi le cojeşti pieliţele. Tai roşiile cuburi şi le aşezi într-un castron mare. Cureţi ardeii de cotoare şi seminţe, îi tai cuburi şi îi aşezi în acelaşi castron.
Adaugi ceapa curăţată şi tăiată peştişori, vânătă curăţată de coa|ă şi tăiată cubule- ţe, morcovii tăiaţi tot cuBule- ţe şi căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi.
Condimentezi legumele cu pătruniel verde tocat mărunt, busuioc uscat, seminte de coriandru macinate, boia de ardei dulce, sare si piper, dupa gust.
Asezonezi cu uleiul de măsline şi oţetul, amesteci bine şi le fierbi circa 15 minute, după care le aşezi în borcane de circa 300 g.
Sigilezi borcanele cu folie de celofan sau cu capace înfiletate şi le sterilizezi circa 45 de minute din momentul în care începe să fiarbă apa.
După răcire, le scoţi şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit, până la folosire.
Tocanita de legume
Pofta buna!
O sa pun si eu tocanita asta, sa vedem cum iese