Tocanita cu legume si orez
PrinteazaTocanita cu legume si orez din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 ml ulei
- 1 kg ceapă
- 2 kg ardei
- 1 kg morcovi
- 2 ţeline
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 l bulion
- 700 g orez
- foi de dafin
- 2 legături pătrunjel
Mod de preparare:
Tocanita cu legume si orez: Ceapa se taie julien, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare. Ardeii se taie fâşii şi se călesc. Se căleşte ceapa separat, ardeii separat, iar morcovii, ţelina şi pătrunjelul împreună.
Se amestecă legumele într-o cratiţă. Orezul se fierbe în apă, se strecoară şi se trece sub un jet de apă rece. Când toate legumele au o consistenţă clară, se adaugă bulionul şi orezul fiert.
Se mai lasă 20 minute, apoi se pun sarea, piperul şi dafinul, iar la final verdeaţa tocată.
Pofta buna!