Tocanita marocana cu dovleac si carne de vita

Printeaza

Tocanita marocana cu dovleac si carne de vita din: ulei, dovleac, ceapa, carne de vita, chimion, coriandru, piper, scortisoara, cuisoare, ghimbir, usturoi, ardei, sofran, melasa de rodie, bulgur, iaurt, supa de pui, prune uscate.

Ingrediente:Tocanita marocana cu dovleac si carne de vita

  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 600g de dovleac, coaja şi seminţele îndepărtate, tăiat în bucăţi mari
  • 250g de şalote sau cepe mici, tăiate în jumătăţi
  • 450g carne de vită pentru tocană (pulpa sau rasolul sunt cele mai potrivite), tăiată în bucăţi mari
  • câte 1 lingură seminţe de chimion şi seminţe de coriandru
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • baton de scorţişoară
  • cuişoare
  • 1 legătură de coriandru, tulpinile tocate, frunzele păstrate
  • 1 bucată de ghimbir de mărimea unui deget, decojit şi tocat grosier
  • căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 ardei roşu iute mare, seminţele îndepărtate, tocat
  • praf de şofran
  • 500ml supă de pui
  • 8 prune uscate, sâmburele îndepărtat, tăiate pe jumătate
  • linguri melasă de rodie
  • bulgur sau orez brun, pentru servit iaurt, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă mare şi încălzeşte cuptorul la 180°C. Unge bucăţile de dovleac cu 1 lingură de ulei, asezonează-le şi transferă-le într-o tavă mare tapetată cu hârtie de copt. Coace dovleacul 30 de minute, până când este aproape fraged, dar nu prea moale. între timp, adaugă şaloteleîn cratiţă, amestecând ocazional, până când devin aurii. Transferă-le într-un recipient şi lasă-le deoparte.

Adaugă uleiul rămas în cratiţă şi rumeneşte carnea – va trebui să faci acest lucru în tranşe, pentru a nu le îngrămădi în tigaie. Nu te grăbi şi asigură-te că fiecare bucată are o frumoasă crustă arămie înainte de a o scoate din cratiţă – aceasta îi va oferi mâncării aroma bogată, plăcută.

In timp ce carnea se rumeneşte, încinge o tigaie şi pune în ea seminţele de chimion şi coriandru, boabele de piper, batonul de scorţişoară şi cuişoarele. încălzeşte condimentele, amestecându-le din când în când, până când devin mai închise la culoare şi emană o aromă puternică.

Pune batonul de scorţişoară deoparte, lângă carne, şi transferă restul condimentelor într-un robot mic de bucătărie sau într-un mojar. Macină-le sau zdrobeşte-le cât mai fin. Adaugă cozile de coriandru, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute şi 1 linguriţă de sare şi mixează-le până când obţii o pastă (s-ar putea să fie nevoie de puţină apă, dacă foloseşti up robot de bucătărie).

După ce ai rumenit toate bucăţile de carne, transferă carnea şi batonul de scorţişoară în cratiţă. Adaugă pasta de condimente şi găteşte totul timp de 1-2 minute, până când carnea sfârâie, adăugând puţină apă dacă pasta începe să se lipească de cratiţă. Adaugă şofranul şi supa. Dă totul în clocot, acoperă cu un capac şi lasă mâncarea să fiarbă la foc mic timp de 1 oră şi 30 de minute, amestecând ocazional.

Adaugă prunele uscate şi melasa de rodie, măreşte flacăra puţin şi lasă mâncarea să fiarbă 30 de minute fără capac, până când lichidul se evaporă şi mâncarea are un gust bogat. Asezonează şi adaugă dovleacul cu 10 minute înainte ca mâncarea să fie gata

Presară frunzele de coriandru, amestecă şi serveşte mâncarea alături de garnitura ta preferată – bulgurul, quinoa şi orezul brun se potrivesc bine – şi o lingură generoasă de iaurt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.