Tocanita marocana
PrinteazaTocanita marocana din: linte, ceapa, morcovi, telina, ardei, chili, curcuma, boia, sare, ulei.
- 250 g linte roşie
- 2 cepe roşii
- 2 morcovi
- 2 tije de ţelină apio
- 1 ardei gras
- 1 păstârnac
- 1 chili roşu
- 1 linguriţă curcuma
- 1 linguriţă boia dulce afumată
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se spală. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. La fel se procedează şi cu morcovul, păstârnacul, ardeiul şi tijele de ţelină. După ce legumele s-au călit puţin, se adaugă sarea, boiaua afumată şi curcuma.
Se spală lintea în mai multe ape şi se adaugă peste legumele călite, împreună cu 500 ml de apă sau supă de legume. Se lasă la fiert circa 30 de minute.
La final se adaugă pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!