Tocăniţă de mazăre uscată

Printeaza

Tocăniţă de mazăre uscată

Ingrediente:

  • 300 g mazăre verde
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • maghiran
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 linguri ulei măsline
  • 1 lingură vegeta

 

Mod de preparare:

Tocăniţă de mazăre uscată: Mazărea se alege, se spală bine şi se lasă la înmuiat 12 ore în apă. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă cu apă şi vegeta.

Mazărea se pune la fiert cam o oră, peste care se adaugă şi legumele înăbuşite. între timp, se curăţă şi cartofii, se taie cubuleţe şi se amestecă cu ingredientele din cratiţă, care fierb.

Se adaugă uleiul şi maghiranul şi se lasă la fiert, la foc mic, până când cartofii devin noi. Tocăniţa de mazăre se ornează cu pătrunjel verde, fin, înainte de a fi servită.

 

Poftă bună!

 

 

 

Whiskey Sour Cocktail: Rețetă Clasică și Informații Nutriționale Esențiale

Whiskey Sour Cocktail: Rețetă Clasică și Informații Nutriționale Esențiale din: whiskey, suc de lamaie, sirop simplu, cuburi de gheata, felie de portocala, cireasa, albus de ou. Cauti un cocktail clasic care să impresioneze atât prin gust, cât și prin istoria sa? Descoperă aici cum să prepari un Whiskey Sour autentic, un amestec perfect de arome, […]

Istoria Cafelei – De la Origini Antice la Trenduri Moderne: O Călătorie Culinară și Culturală Captivantă

Istoria Cafelei – De la Origini Antice la Trenduri Moderne: O Călătorie Culinară și Culturală Captivantă. Cafeaua, această băutură omniprezentă și iubită pe scară globală, are o istorie fascinantă, plină de legende, inovații și evoluții culturale. De la originea sa misterioasă în Etiopia până la statutul său actual de simbol cultural și economic, cafeaua a […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.