Tocanita mediteraneeana

Printeaza

Tocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g carne de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 bulb fenicul
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 rosii bine coapte
  • 300 ml supa strecurata de legume
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • rozmarin proaspat
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea de pui şi o rumeneşti în ulei bine în­cins, pe ambele părţi, apoi o scoţi deoparte din grăsime, în locul ei, căleşti cea­pa curăţată (o laşi întreagă), morcovii tăiaţi felii groase, ardeiul tăiat fâşii şi bulbul de fenicul tăiat felii pe lungime.

Adaugi puţină supă şi laşi până se înmoaie.

Când legumele s-au înmuiat, adaugi carnea, roşiile tăiate în patru, condi­mentezi, după gust, cu sare, pipei, rozmarin, oregano şi usturoi.

Adaugi restul de su­pă şi vinul, apoi introduci cratiţa la cuptor pentru circa 30-40 de minute.

Când este aproape gata, adaugi zea­ma de lămâie.

O serveşti cal­dă, garnisită cu frunzuliţe de rozmarin proaspat.

 

Tocanita mediteraneeana

Tocanita_mediteraneeana

Pofta buna!

 

 

 

 

Tocăniță de carne de vită cu ardei gras

Tocăniță de carne de vită cu ardei gras din: carne tocata de vita, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ardeii grași adaugă o notă dulce și o textură crocantă, iar combinația cu carnea de vită și aromele condimentelor oferă o explozie de gust. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 ardei […]

Tocanita de miel cu ceapa

Tocanita de miel cu ceapa din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofisupa de miel, unt, broccoli. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine […]

Tocanita de pui cu bame

Tocanita de pui cu bame din: pui, ulei de alune, ceapa, rosii, supa de pui, sare, bame, faina. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.