Tocăniță de carne de vită cu ardei gras din: carne tocata de vita, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, patrunjel. Ardeii grași adaugă o notă dulce și o textură crocantă, iar combinația cu carnea de vită și aromele condimentelor oferă o explozie de gust. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 ardei […]
Tocanita mediteraneeana
PrinteazaTocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g carne de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 6 cepe mici
- 2 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 bulb fenicul
- 1 ardei gras rosu
- 3 rosii bine coapte
- 300 ml supa strecurata de legume
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri zeama de lamaie
- rozmarin proaspat
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi carnea de pui şi o rumeneşti în ulei bine încins, pe ambele părţi, apoi o scoţi deoparte din grăsime, în locul ei, căleşti ceapa curăţată (o laşi întreagă), morcovii tăiaţi felii groase, ardeiul tăiat fâşii şi bulbul de fenicul tăiat felii pe lungime.
Adaugi puţină supă şi laşi până se înmoaie.
Când legumele s-au înmuiat, adaugi carnea, roşiile tăiate în patru, condimentezi, după gust, cu sare, pipei, rozmarin, oregano şi usturoi.
Adaugi restul de supă şi vinul, apoi introduci cratiţa la cuptor pentru circa 30-40 de minute.
Când este aproape gata, adaugi zeama de lămâie.
O serveşti caldă, garnisită cu frunzuliţe de rozmarin proaspat.
Tocanita mediteraneeana
Pofta buna!
Tocanita de miel cu ceapa din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofisupa de miel, unt, broccoli. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine […]
Tocanita de pui cu bame din: pui, ulei de alune, ceapa, rosii, supa de pui, sare, bame, faina. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, […]