Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie

Printeaza

Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie din: carne de miel, ulei de măsline, ceapa, chimen, coriandru, cuişoare, usturoi, zeama de porfocala şi lămâie, melasă de rodie, pătrunjel proaspăt, mentă, seminţe de rodie, castravete, cuşcuş, iaurt.

Ingrediente:

  • 800 g carne de miel, tăiata cuburi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe tocate
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1/2 linguriţă coriandru
  • 1/4 linguriţă cuişoare
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • zeama de la 1 porfocala şi 1 lămâie
  • 2 linguri melasă de rodie

Pentru salata:

  • 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1/2 legătură mică de mentă, ruptă
  • 4 linguri seminţe de rodie
  • 1 castravete, tăiat felii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • cuşcuş şi iaurt pentru servit

Mod de preparare:

Pune carnea şi toate ingredientele rămase într-un vas încăpător din fomă, 1 adaugă 100 ml apă şi lasă să fiarbă acoperit cu capac la foc mic 6 ore.

In alta variantă foloseşte un vas tagine cu capacul tapetat pe dinăuntru cu hârtie de copt umezită şi stoarsă şi lasă la temperatura cea mai mică în cuptoriau pe flacără 4-6 ore.

Intre timp, fierbe cuşcuşul şi prepara salata. Serveşte tocăniţa cu cuşcuş, salată şi iaurt natur.

Tocanita de miel cu chimen si melasa de rodie

Tocanita_de_miel_cu_chimen_si_melasa_de_rodie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.