Tocănită de miel (ied)

Printeaza

Tocănită de miel (ied) din: carne de miel, morcovi, ceapa, ciuperci, suc de rosii, ardei gras, pasta de ardei, patrunjel, boia, ulei si sare.

 

Ingrediente:

  • 600 g carne de miel (ied)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 200 g ciupercute
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura cu pasta de ardei
  • patrunjel
  • boia dulce sau iute
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea în bucăţi potrivite şi pune-le la fiert cinci minute în apă clocotită.

Scurge-le şi dă-le printr-un jet de apă rece. Incinge 2-3 linguri cu ulei şi căleşte ceapa şi ardeiul tăiate mărunt.

Adaugă carnea, pasta de ardei, ciupercuţele feliate, morcovii, sare, un praf de boia.

Amestecă uşor, cât aromele şi legumele să cuprindă bucăţile de carne, şi toarnă apă sau supă de legume cât să acopere totul.

Lasă să fiarbă încet, amestecând cu grijă să nu sfărâmi legumele.

Când toate s-au pătruns, adaugă sucul de roşii şi lasă să dea în câteva clocote.

Aromatizează cu pătrunjel verde şi închide focul.

 

Tocănită de miel

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tocanita de miel cu ceapa

Tocanita de miel cu ceapa din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofisupa de miel, unt, broccoli. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine […]

 

Retete

Tocanita de miel cu linte

Tocanita de miel cu linte din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, mix de condimente, , linte rosie, supa de miel, suc de lamaie, semitne de rodie, fruze de coriandru, cuscus. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o […]

 

Tocanita de miel cu chimen

Tocanita de miel cu chimen

Tocanita de miel cu chimen din: carne de miel, ulei de măsline, ceapa, chimen, coriandru, cuişoare, usturoi, zeama de porfocala şi lămâie, melasă de rodie, pătrunjel proaspăt, mentă, seminţe de rodie, castravete, cuşcuş, iaurt. Ingrediente: 800 g carne de miel, tăiata cuburi 4 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 linguriţă chimen 1/2 linguriţă coriandru 1/4 linguriţă cuişoare 2 căţei de usturoi, zdrobit zeama de la 1 porfocala şi 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.