Tocanita de miel cu legume
PrinteazaTocanita de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei de masline, morcovi, ardei gras rosu, ardei gras galben, telina, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, supa, rosii decojite, cimbru, zahar, sare, piper, scortisoara, boia, taitei.
- 400 g pulpa de miel
- 3 linguri ulei de masline
- 100gr morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 60 g telina
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 20 g faina
- 1/8 litru vin rosu
- 1/4 litru supa
- 1 cutie rosii decojite
- 1 lingura cimbru
- 5 g zahar
- sare, piper, scortisoara, boia
- 200gr taitei
Mod de preparare:
Carnea de miel din pulpa (de preferat pulpa din fata) se taie in cuburi mici.
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se rumeneşte carnea pe toate partile.
Se adauga apoi morcovii taiati cubulete, ardeii curatati de seminte si pielite si taiati patratele, telina desfacuta si taiata rondele fine, ceapa si usturoiul taiate cubulete.
Se prajesc legumele un timp impreuna cu carnea, apoi se pudreaza cu faina si se stinge imediat cu vinul rosu.
Se toarna jumatate din supa. Rosiile se scurg de zeama, se toaca si se adauga si ele la tocanita (nu si sucul lor).
Se condimenteaza cu piper proaspat rasnit, sare, cimbru si zahar.
Se lasa sa fiarba la foc mic circa o ora, timp in care se adauga mereu cate putina supa, pe masura ce scade lichidul, dar astfel incat sa se formeze un sos consistent.
Inainte de servire se condimenteaza cu boia si un praf de scortisoara.
Drept garnitura se servesc paste fainoase (taitei).
Tocanita de miel cu legume
Pofta buna!