Sambar – Tocănița de Linte: Istorie, Variații și Rețete Tradiționale – de la Tradiție la Masa Ta. Sambar, o tocană de linte aromatică și inconfundabilă, este un pilon al bucătăriei sud-indiene, apreciată pentru complexitatea sa gustativă și versatilitatea culinară. Această tocăniță, îmbogățită cu tamarind și o varietate de legume, nu este doar o mâncare; este […]
Tocanita de miel cu spanac
PrinteazaTocanita de miel cu spanac din: lamaie, iaurt grecesc, cotlete de miel, ulei, ceapa, cartof dulce, pasta Balti, naut, supa de legume, spanac, paine.
Ingrediente:
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- 150 g iaurt grecesc
- 400 g cotlete de miel, fără os, tăiate în bucăţele
- 1 lingură cu ulei
- 1 ceapă curăţată şi feliată
- 1 cartof dulce, curăţat şi tăiat în cuburi mici
- 3 linguri cu pastă Balti
- 400 g năut din conservă, scurs bine
- 300 ml supă de legume
- 200 g spanac
- pâine, pentru a servi
Mod de preparare Tocanita de miel cu spanac:
Intr-un bol mare amestecă coaja şi sucul de lămâie cu iaurtul. Adaugă carnea, acoper-o bine şi las-o la marinat minimum 30 de minute.
Intre timp, încălzeşte uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul, câteva minute.
Adaugă cubuleţele de cartofi dulci şi căleşte-le 10 minute, amestecând din când în când.
Adaugă pasta Balti, prăjeşte câteva minute, apoi adaugă năutul, supa şi carnea. Fierbe totul 25-30 minute, până când carnea şi cartofii s-au înmuiat.
Adaugă spanacul şi lasă-l să se înmoaie. Serveşte cu pâine.
Pofta buna!
Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci
Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci din: carne de porc, cartofi, ciuperci, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, supa, sare, piper, patrunjel. Redescoperiți gustul tradițional românesc cu această rețetă de tocaniță de porc cu cartofi și ciuperci. Un fel de mâncare robust și reconfortant, această tocaniță combină carnea suculentă de porc cu textura […]