Tocanita de miel in stil asiatic
PrinteazaTocanita de miel in stil asiatic din: ulei de floarea soarelui, carne de miel, ceapa, ardei iute, seminte de fenicul, cardamom, praf de curry, lapte de cocos, linte, cartofi dulci si ulei.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 kg carne de miel, taiata cuburi
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 2 bucati ardei iute, tocat
- 1 lingurita seminte de fenicul, zdrobit
- 12 boabe cardamom, curatat de coaja, semintele zdrobite
- 1 lingura praf de curry
- 2×400 ml lapte de cocos
- 400 g linte din conserva, scursa de lichid
- 500 g cartofi dulci, curatati de coaja, taiati felii subtiri
- ulei pentru stropit
Mod de preparare:
Intr-un vas, pe foc, incinge 2 linguri ulei si prajeste jumatate din cantitatea de carne de miel la foc mare, pana cand se rumeneste.
Transfera pe platou. Repeta procedeul cu ingredientele ramasa.
Adauga uleiul ramas si prajeste ceapa, ardeiul iute, fenicul si cardamomul. Tine pe foc amestecand frecvent 15 minute.
Adauga praful de curry si tine pe foc 1 minut si apoi pune din nou carnea in vas, adauga laptele de cocos, micsoreaza flacara si lasa sa fiarba inabusit 1 ora. Incinge cuptorul la semnul 2/150C.
Adauga lintea si amesteca. Asaza cartofii deasupra intr-un strat, presarand usor ca sa se imbibe cu sos.
Stropeste cu ulei si da la cuptor 1 ora si 30 de minute, pana cand se inmoaie si se patrund.
Tocanita de miel in stil asiatic
Pofta buna!
Tocanita cu carne de miel este un deliciu care-l recomand tuturor