Tocanita de miel cu usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de miel cu usturoi din: cotlete de miel, oregano, ardei gras, cartofi, usturoi, ceapa, otet alb, ulei de masline, vin alb sau rosu, jeleu de coacaze rosii.
- 4×150 cotlete de miel sau 800 g carne de miel taiata bucati
- 1 lingurita oregano
- 2 bucati ardei gras
- 1 kg cartofi, taiati cuburi
- 4 cate de usturoi
- 1 lingurita de otet alb
- 2 cepe taiate sferturi
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb sau rosu
- 1 lingura jeleu de coacaze rosii, optional
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Marineaza carna 10 minute cu usturoiul, otetul si oregano. Amesteca legumele cu uleiul, presara sare si piper si rumeneste-le timp de 25 de minute. Intr-un alt vas, incinge uleiul ramas si rumeneste carnea timp de 1 minut pe fiecare parte.
Adauga carnea peste legume si da la cuptor inca 10 minute. Stinge uleiul ramas in tigaie cu otetul si adauga jeleul de coacaze.
Fierbe la foc mare timp de 2-3 minute, pana cand lichidul se evapora, si se serveste sosul alaturi de friptura cu legume.
Tocanita de miel cu usturoi
Pofta buna!