Tocanita de miel
PrinteazaO reteta de tocanita de miel din: pulpa de miel, spata de miel, morcov, varza, sos de rosii, usturoi, vin alb, unt, bouquet garni, ulei de porumb, faina, zahar pudra, sare si piper.
- 600 g pulpă de miel fără os
- 600 g spată de miel fără os
- 2 cutii de morcovi noi
- 1 varză tip Romanesco
- 2 linguri sos de roşii
- 1 căţel de usturoi
- 150 ml de vin alb
- 20 g unt
- 1 bouquet garni (amestec de ierburi aromatice)
- 2 linguri ulei de porumb
- făină
- zahăr pudră
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi. Se taie mărunt morcovii şi varza Romanesco. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se încălzeşte uleiul. Se căleşte carnea pe ambele părţi. Când s-a rumenit, se ia de pe foc, se aruncă 2/3 din ulei şi se pune cratiţa la foc mic.
Se pune carnea la loc în cratiţă, se pudrează cu zahăr şi făină şi se fierbe 3 minute, amestecând. Se adaugă vinul, se amestecă, apoi se pune sare şi piper. Se lasă la foc mic, timp de 8 minute.
Se adaugă sucul de roşii, usturoiul şi bouquet garni. Se completează cu apă, până acoperă carnea. Se acoperă cu capac. La primele clocote, se dă focul mic şi se mai lasă 45 de minute. Se adaugă morcovii şi varza fierte şi călite în unt.
Tocanita de miel
Pofta buna!