Tocanita mureseana de pui
PrinteazaTocanita mureseana de pui din: pui, ceapa, boia, condiment, patrunjel, smantana, faina, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1 pui potrivit
- 2-3 cepe
- 1 linguriţă boia dulce
- piper
- 1 linguriţă condiment
- pătrunjel verde tocat
- 2 linguri smântână sau 1 pahar lapte
- 1 lingură făină
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin, pui boiaua (pentru culoare), apoi puiul tăiat bucăţi, acoperi cu un capac şi laşi să se prăjească toate cam 10 minute la foc mai mic ca să-şi lase zeamă.
Adaugi apoi o cană de apă fiartă şi amesteci bine cu o lingură de lemn, potriveşti de sare şi laşi să fiarbă.
Când carnea este bine fiartă, adaugi făina amestecată cu smântână sau laptele, pui piperul şi condimentul, mai laşi să dea un clocot, dai tocana deoparte şi presari pătrunjelul verde tocat.
E foarte bună cu mămăligă!
Poftă bună!