Tocanita mureseana de pui

Printeaza

Tocanita mureseana de pui din: pui, ceapa, boia, condiment, patrunjel, smantana, faina, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 1 pui potrivit
  • 2-3 cepe
  • 1 linguriţă boia dulce
  • piper
  • 1 lin­guriţă condiment
  • pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri smântână sau 1 pahar lapte
  • 1 lingură făină
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin, pui boiaua (pentru culoare), apoi puiul tăiat bucăţi, acoperi cu un capac şi laşi să se prăjească toate cam 10 minute la foc mai mic ca să-şi lase zeamă.

Adaugi apoi o cană de apă fiartă şi amesteci bine cu o lingură de lemn, potriveşti de sare şi laşi să fiarbă.

Când carnea este bine fiartă, adaugi făina ameste­cată cu smântână sau laptele, pui piperul şi condimentul, mai laşi să dea un clocot, dai tocana deo­parte şi presari pătrunjelul verde  tocat.

E foarte bună cu mămăligă!

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.