Tocanita New England

Printeaza

Tocanita New England New England este o mâncare preparată din carne de vită conservată, cartofi şi diverse legume de iarnă. Reţeta a traversat Atlanticul împreună cu valurile de emigranţi irlandezi, care au sosit în America în secolul XIX.

Reţeta originală irlandeză presupunea folosirea şuncii sau a baconului, care pot înlocui şi astăzi, desigur, carnea de vită conservată. Aceasta este însă cea care se utilizează de regulă.

Ingredientul de bază s-a modificat datorită măcelarilor evrei care locuiau în New York în aceleaşi cartiere cu populaţia de origine irlandeză.

In afară de carne, tocăniţa New England conţine cartofi, varză, ceapă, păstârnac şi morcovi – legume care sunt recoltate spre sfârşitul toamnei şi care pot fi păstrate până primăvara următoare.

Metoda de preparare este simplă: toate ingredientele se fierb la foc mic, într-o cratiţă mare, în apă. Se asezonează doar cu sare şi piper. Rezultatul este o tocăniţă săţioasă, preparată într-o singură oală.

Tocăniţa New England se serveşte deseori, asemenea altor mâncăruri pe bază de carne de vită conservată, cu muştar iute sau hrean picant.

Rețetă de Tocanita New England

Această rețetă combină carne de vită, legume și condimente, rezultând un preparat sățios și plin de savoare. Este ideală pentru a fi servită în timpul meselor de familie sau în zilele de sărbătoare.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită (spată sau pulpă), tăiată în cuburi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 3-4 căței de usturoi, tocați
  • 3 morcovi, tăiați rondele
  • 3-4 cartofi, tăiați cuburi
  • 1 ardei gras (roșu sau verde), tăiat cuburi
  • 1 litru de supă de vită sau apă
  • 2-3 linguri de pastă de tomate
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat (pentru decor)

Mod de Preparare:

Prepararea cărnii:

Într-o oală mare sau un ceaun, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă cuburile de carne de vită și rumenește-le pe toate laturile până devin aurii. Acest pas va intensifica aroma mâncării.

Sotează legumele:

Adaugă ceapa și usturoiul în oală, continuând să gătești până când ceapa devine translucidă (aproximativ 5 minute).

Pune morcovii și ardeiul gras, amestecând bine pentru a combina ingredientele.

Toarnă supa de vită sau apa în oală, adăugând pasta de tomate, foile de dafin, cimbrul, sare și piper. Aduceți la fierbere.

Gătirea tocanitei:

Reduce căldura la minim și lasă tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1,5-2 ore, sau până când carnea este fragedă și se desface ușor. Adaugă cartofii în ultimele 30-40 de minute de gătire pentru a se înmuia.

Finalizarea preparatului:

Odată ce tocanita este gata, îndepărtează foile de dafin. Gustă și ajustează condimentarea, dacă este necesar.

Servirea:

Servește tocanita New England caldă, garnisită cu pătrunjel proaspăt tocat. Aceasta se potrivește perfect cu pâine proaspătă sau biscuiți.

Valori Nutriționale (per porție estimată):

  • Calorii: 350-450 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 15 g
  • Carbohidrați: 35 g

Se potrivește foarte bine cu un vin roșu sec sau o bere blondă. Poate fi servită alături de o salată verde proaspătă sau legume la grătar.

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.