Tocanita in paine
PrinteazaO reteta de tocanita in paine din: cartofi, carnati, piept de porc, ceapa, morcov, bulion, cimbru, piper negru, chifle, sare si ulei.
- 1 kg cartofi
- 3 carnati
- 500 g piept de porc
- 3 cepe mari
- 1 morcov
- 3 linguri bulion
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 10 boabe de piper negru
- 6-8 chifle mari
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curata şi spală legumele apo itaie-le: cartofii în cuburi şi ceapa, solzişori. Dă morcovul pe răzătoarea mică. Pune ceapa la călit într-un vas mare, cu 2-3 linguri cu ulei. Când s-a înmuiat ceapa, adaugă morcovul.
Lasă 3-4 minute pe foc, amestecând, apoi adaugă cârnaţii tăiaţi felii groase şi carnea, cuburi. Lasă până se face carnea. Adaugă cartofii, sare, boabele de piper şi apă cât să stea legumele în ea (să nu le acopere de tot).
Pune capacul şi lasă până când cartofii sunt aproape fierţi, amestecând din când în când. Adaugă bulionul, cimbrul şi dă la cuptor. Dacă e nevoie, pune un pic de apă. Lasă 20 de minute. Serveşte în chiflele sau pâinicile scobite, fierbinte.
Tocanita in paine
Pofta buna!