Tocăniţă de peşte cu ardei

Printeaza

Tocanita de peste cu ardei din: file de limada, suc de lamaie, cartofi, rosii, ceapa, ardei grasi, supa de peste, ulei, boia de ardei dulce, frunze de busuioc, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1,2 kg file de limandă
  • sucul de la 2 lămâi
  • 600 g car­tofi
  • 6 roşii
  • 4 cepe
  • 3 ardei graşi verzi
  • 750 ml supă de peşte
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de boia de ardei
  • câteva frunze de busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie fileul de peşte în bucăţi foarte mari. Se pun pe un platou şi se stropesc cu lămâie. Se taie cartofii în bu­căţi. Se curăţă şi se taie ceapa.

Se curăţă de sâmburi ar­deii, apoi se taie lamele. Se taie codiţele de la roşii. Se pun roşiile în apă care dă în fiert.

Când pieliţa începe să se cureţe singură, se scot djn apă şi se lasă să se usuce. Se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se călesc ceapa şi roşiile la foc iute, timp de zece minute, amestecând

. Se presară boia, se adaugă lamelele de ardei gras, se varsă supa de peşte, se pune sare şi piper, se acoperă şi se mai lasă la fiert 30 de minute, acoperit cu capac.

Se adaugă la sfârşit bucăţile de peşte şi se mai lasă la fiert 10 minute, cu capacul pus.

Se pune tocăniţa în farfurii adânci, se decorează cu frunze de busuioc şi se serveşte foarte cald.

 

Tocăniţă de peşte cu ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.