Tocanita de peste si fructe de mare
PrinteazaTocanita de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii, cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de dafin, sare si sofran.
- circa 1 kg amestec de peste si fructe de mare
- 2 cepe taiate rondele
- 2 rosii taiate rondele
- 6 cartofi potriviti ca marime, taiati felii
- 1 ardei gras
- 125 ml vin alb
- 125 ml apa
- 125 ml ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 frunze de dafin
- o lingurita de sare
- 2-3 firicele de sofran
Mod de preparare:
Aşezi într-o cratiţă straturi de ceapă, ardei, roşii, cartofi şi bucăţi de peşte şi fructe de mare.
Formezi câteva straturi din aceste ingrediente, apoi aşezi pătrunjel, foi de dafin, şofran şi presari sare.
Torni apoi vinul, apa, uleiul de măsline, cu grijă, să nu se strice stratJtile formate.
Pui cratiţa pe foc mic, circa 50 de minute sau poţi da cratiţa şi la cuptor.
Mişti cratiţa din când în când, pentru a se amesteca sosul mai bine, fără să se amestece ingredientele.
Tocanita de peste si fructe de mare
Poftă bună!