Tocanita de peste si fructe de mare

Printeaza

Tocanita de peste si fructe de mare din: peste, fructe de mare, ceapa, rosii, cartofi, ardei gras, vin, apa, ulei de masline, patrunjel, frunze de dafin, sare si sofran.

Ingrediente:Tocanita_de_peste_si_fructe_de_mare

  • circa 1 kg amestec de peste si fructe de mare
  • 2 cepe taiate rondele
  • 2 rosii taiate rondele
  • 6 cartofi potriviti ca marime, taiati felii
  • 1 ardei gras
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 frunze de dafin
  • o lingurita de sare
  • 2-3 firicele de sofran

 

Mod de preparare:

Aşezi într-o cratiţă straturi de ceapă, ardei, roşii, cartofi şi bucăţi de peşte şi fructe de mare.

For­mezi câteva straturi din aceste ingrediente, apoi aşezi pătrunjel, foi de dafin, şofran şi presari sare.

Torni apoi vinul, apa, uleiul de măsline, cu grijă, să nu se strice stratJtile formate.

Pui cratiţa pe foc mic, circa 50 de minute sau poţi da cratiţa şi la cuptor.

Mişti cratiţa din când în când, pentru a se amesteca sosul mai bine, fără să se amestece ingredientele.

Tocanita de peste si fructe de mare

Tocanita_de_peste_si_fructe_de_mare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.