Tocanita de peste cu sofran din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale. Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tocată 1 ardei roşu iute, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi 1 lingură frunze de cimbru proaspete 1 linguriţă fire […]
Tocanita de peste cu masline
PrinteazaTocanita de peste cu masline din: peste, ceapa, masline, dovlecel, ardei gras, rosii in bulion, vin, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 1 kg peste
- 2 cepe
- 200 g masline fara samburi
- 1 dovlecel
- 1 ardie gras
- 200 g rosii in bulion
- 100 ml vin
- 2 foi de dafin
- 1/2 legatura de patrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata pestele, taie-l in bucati potrivite si prajeste-l pe partea cu piele, pana ce prindeculoare.
Separat, taie ceapa marunt si caleste-o in ulei.
Adauga dovlecelul taiat in cubulete si ardeiul gras in fasii.
Pune foile de dafin si, stinge cu vinul si rosiile in bulion.
Presara un praf de sare si piper, adauga bucatile de peste si maslinele si lasa sa dea in cateva clocote.
La final, aromatizeaza cu patrunjelul tocat.
Tocanita de peste cu masline
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocanita de peste cu sofran
Tocanita de peste cu legume
Tocanita de peste cu legume din: peste, ceapa, usturoi, lapte, ulei, cartofi, unt, sare, piper, masline. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 l lapte 4 linguri ulei de măsline 1,5 kg cartofi 50 g unt sare piper măsline negre Pentru maioneza: 2 gălbenuşuri 400 ml […]
Pofta buna!