Tocanita cu piept de curcan

Printeaza

Tocanita cu piept de curcan din: piept de curcan, fasole verde, mazare, morcovi, ceapa, ardei capia, fasole, sare, ulei de floarea soarelui, piper, marar, zeama de lamaie si suc de rosii.

Ingrediente:

  • 500 g piept de curcan
  • 400 g fasole verde fideluta
  • 300 g mazare
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia
  • 100 g fasole
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • piper boabe negru si macinat
  • o legatura marar
  • zeama de la o lamaie
  • 300 ml suc de rosii

 

Mod de preparare:

Se curăţă fasolea fideluţă, se spală în apă călduţă şi se pune să fiarbă în apă cu sare.

După ce a fiert, se scoate în sită şi se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie, pentru a-şi păstra prospeţimea.

Pieptul de curcan se curăţă de pieliţe, se spală într-un jet de apă, se şterge cu un prosop absorbant şi se taie cubuleţe. Se toarnă uleiul în cratiţă şi se înăbuşe carnea condi­mentată cu sare şi piper.

După ce s-a pătruns bine peste tot, se adaugă ceapa, ardeii şi morcovii tăiaţi mărunt.

Se fierb la foc mic şi, din când în când, se adaugă apă călduţă. Mazărea se trece printr-un jet de apă şi se adaugă în cratiţă.

Fasolea, fiartă separat, se adaugă, la sifârşit, împreună cu sosul de roşii.

Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se bagă în cuptor să scadă. Se serveşte caldă.

 

Tocanita cu piept de curcan

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. ma topesc dupa tocanita cu piept de curcan

  2. Dida Georgescu

    Da, carnea de curcan este mai buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.