Ardbeg Uigeadail: O Capodoperă a Whiskyului Scoțian. Distileria Ardbeg, situată pe insula Islay din Scoția, este renumită pentru producerea unor whiskyuri afumate și intense. Fondată în 1815, Ardbeg are o istorie bogată și tumultuoasă, plină de perioade de închidere și redeschidere. În 1997, distileria a fost achiziționată de Glenmorangie Company, care a revitalizat și modernizat […]
Tocanita cu piper
PrinteazaTocanita cu piper din: carne slaba de vita, ceapa, slanina, ardei gras, rosie, piper si vin.
Ingrediente:
- 600 g carne slaba de vita
- 1 ceapa mare
- 150 g slanina afumata
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- piper macinat
- 100 ml vin
Mod de preparare:
Tai carnea şi slănina în fâşii subţiri. Prăjeşti slănina, o scoţi din untură, căleşti ceapa tăiată mărunt, pui carnea, puţină apă şi piper după gust.
In timp ce fierbe, adaugi roşia decojită şi tăiată cuburi, ardeiul curăţat de cotor şi de seminţe, tocat mărunt.
Poţi adăuga şi puţin vin. Inăbuşi până se înmoaie carnea şi scade zeama, apoi adaugi bucăţile de slănină prăjită.
Prăjeşti împreună câteva minute, apoi stingi totul cu apă şi mai fierbi carnea şi slăninuţa încă 10 minute. Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez, macaroane sau tăiţei fierţi.
Tocanita cu piper
Pofta buna!
Lichior de măceșe – o băutură perfectă pentru a fi savurată în serile răcoroase de iarnă.. Acest lichior se remarcă prin aroma sa distinctă și beneficiile pentru sănătate aduse de măceșe, cunoscute pentru conținutul lor bogat în vitamina C și antioxidanți. Prepararea acestui lichior necesită puțină răbdare, dar rezultatul final va fi cu siguranță pe […]