Tocăniţă de pipote cu mărar
PrinteazaTocăniţă de pipote cu mărar din: pipote, ceapa, usturoi, smantana, rosii, arde grasi, sare, piper, marar, vin alb, faina, boia, ulei.
- 1 kg pipote
- 2 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- 1 cutie mica smantana
- 2 rosii
- 2 ardei grasi
- sare
- piper
- 1 legatura marar
- 100 ml vin alb
- 1 lingura faina
- 1 lingurita boia
- ulei
Mod de preparare:
Toci ceapa mărunt şi o pui la călit. Speli pipotele, le verifici de pieliţe, le tai cubuleţe şi le pui peste ceapa călită. Când pipotele îşi schimbă culoarea, torni peste ele vinul şi adaugi cubuleţele de ardei şi roşii.
Completezi cu apă cât să le acopere şi laşi să fiarbă sub capac. Când pipotele s-au fiert, adaugi în tocăniţă smântâ¬nă amestecată cu făina. Adaugi usturoiul şi mărarul tocate mărunt şi potriveşti gustul cu sare, piper, boia.
Poţi servi tocăniţa cu o garnitură de cuş-cuş, mămăliguţă şi o salată de varză roşie.
Pofta buna!