Tocanita de porc cu ardei
PrinteazaTocanita de porc cu ardei din: carne de porc, ceapa, ardei, rosie, ulei, suc de rosii, cimbru, usturoi, sare, piper, vin, patrunjel.
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- 200 ml apă
- 2 linguri ulei
- 100 ml suc de roşii
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă cimbru
- 3 căţei usturoi
- 200 ml vin roşu
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea de porc cubuleţe şi o rumeneşti în uleiul încins 10 minute, amestecând constant. Adaugi cepele tăiate solzişori, usturoiul tocat, vinul şi sucul de roşii.
După 10 minute, adaugi apa, sare, piper după gust, cimbrul, roşia şi ardeiul feliate şi mai laşi vasul acoperit, pe foc, încă 20-25 de minute.
La final, poţi decora cu pătrunjel.
Pofta buna!