Tocăniţă de porc, cu bere
PrinteazaTocăniţă de porc, cu bere din: carne de porc, ulei, faina, ceapa, usturoi, bere neagra, ketchup, morcovi, sare, piper, patrunjel.
- 1 kg carne de porc
- 50 ml ulei
- 20 g faina
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 300 ml bere neagra
- 30 g ketchup
- 4 morcovi
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea de porc în cubuleţe, pe care le amesteci cu puţin ulei, le sărezi, le piperezi şi le treci prin făină. Incingi restul de ulei şi căleşti carnea. O laşi până devine maronie pe toate părţile.
Dai focul mai mic şi adaugi ceapa tocată, usturoiul feliat, ketchupul, puţină apă şi amesteci bine.
Acoperi cratiţa şi o laşi pe foc 5-10 minute. Pui compoziţia într-o oală. Adaugi jumătate din cantitatea de bere în cratiţa în care a fiert carnea. Laşi să dea în clocot, apoi torni berea peste carne.
Torni şi restul de bere şi morcovii tocaţi mărunt.
Acoperi oala cu un capac si lasi la foc mic, timp de 20 de minute. Servesti tocanita calda, cu patrunjel verde, tocat marunt si presarat deasupra.
Tocăniţă de porc, cu bere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de porc