Tocanita de porc cu legume

Printeaza

O reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita de porc cu legume

  • 1 kg carne de porc, fara os, taiat cubulete
  • 400 ml concentrat de vita
  • 5 linguri de faina
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei gras, taiat cuburi
  • 2 morcovi, taiati rondele
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura patrunjel proaspat (tocat marunt)
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la treapta 3, la 170 de grade Celsius. încingi o lingură de ulei într-un vas cu fund dublu. Căleşti ceapa, ardeiul şi morcovii, timp de 5 minute. Le scoţi din acest vas şi le pui de­oparte. Dai cubuleţele de carne prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie în care ai încins 1 lingură de ulei în prealabil.

Prăjeşti cubuleţele de carne la foc mic. Pui ameste­cul de legume călite peste carne, amesteci bine, adaugi concentra­tul de vită şi măreşti focul. Fierbi compoziţia până dă în clocot, asezonezi cu pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper, 1 foaie de da­fin şi usturoiul tocat mărunt (sau zdrobit).

Acoperi cu capac şi dai vasul la cuptor timp de 1 oră şi ju­mătate. Serveşti tocăniţa de porc cu legume, alături de o salată de roşii proaspete sau de castraveţi muraţi.

Tocanita de porc cu legume

Tocanita de porc cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.