Tocanita de porc cu legume
PrinteazaO reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper.
- 1 kg carne de porc, fara os, taiat cubulete
- 400 ml concentrat de vita
- 5 linguri de faina
- 1 ceapa, taiata rondele
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ardei gras, taiat cuburi
- 2 morcovi, taiati rondele
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura patrunjel proaspat (tocat marunt)
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la treapta 3, la 170 de grade Celsius. încingi o lingură de ulei într-un vas cu fund dublu. Căleşti ceapa, ardeiul şi morcovii, timp de 5 minute. Le scoţi din acest vas şi le pui deoparte. Dai cubuleţele de carne prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie în care ai încins 1 lingură de ulei în prealabil.
Prăjeşti cubuleţele de carne la foc mic. Pui amestecul de legume călite peste carne, amesteci bine, adaugi concentratul de vită şi măreşti focul. Fierbi compoziţia până dă în clocot, asezonezi cu pătrunjel tocat mărunt, sare şi piper, 1 foaie de dafin şi usturoiul tocat mărunt (sau zdrobit).
Acoperi cu capac şi dai vasul la cuptor timp de 1 oră şi jumătate. Serveşti tocăniţa de porc cu legume, alături de o salată de roşii proaspete sau de castraveţi muraţi.
Tocanita de porc cu legume
Pofta buna!