Tocăniţă de porc cu morcovi şi chimion
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tocanita de porc cu morcovi si chimion din: ulei de masline extravirgin, file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate, stafide, seminte de susan si coriandru.
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă şi tăiat în cuburi
- 2 cepe mari, tăiate felii
- 450g de morcovi, tăiaţi grosier pe diagonală
- 2 linguriţe de chimion măcinat
- ½ linguriţă de scorţişoară măcinată
- 2 linguri pastă de tomate
- 100g de stafide
- 1 lingură seminţe de susan prăjite
- 1 lingură de coriandru tocat
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă carnea şi se prăjeşte puţin. Se lasă deoparte pe o farfurie. Se adaugă ceapa în tigaie, se lasă pe foc până când se colorează uşor.
Se adaugă amestecând morcovii, condimentele, pasta de tomate şi stafidele. Se adaugă 500ml de apă şi se aduce la fierbere.
Se pune capacul şi se lasă pe foc 25 de minute, până când devin morcovii moi. Se adaugă carnea la loc în tigaie şi se lasă pe foc 5 minute, până se face de tot. Se presară cu seminţele de susan şi cu coriandru. Se serveşte cu orez.
Tocăniţă de porc cu morcovi şi chimion
Pofta buna!