Tocăniţă de pui cu ardei copţi
PrinteazaTocăniţă de pui cu ardei copţi din: aripioare de pui, ceapa, rosii, ulei, ardei grasi, ardei iute, sare, piper, patrunjel verde.
- 8-10 aripioare de pui
- 500 g ceapa
- 1 kg rosii
- 50 ml ulei
- 10 ardei grasi
- 1 ardei iute
- sare
- piper
- 3-4 fire de patrunjel verde
Mod de preparare:
Coci ardeii, îi scoţi într-o cratiţă, îi presari cu sare şi îi păstrezi acoperiţi. Cureţi şi speli aripioarele. Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. în uleiul încins, prăjeşti aripioarele pe ambele părţi. Când s-au rumenit, le scoţi pe un platou, iar în uleiul rămas căleşti ceapa, până devine transparentă.
Stingi cu 150 ml apă fierbinte şi o laşi să se înăbuşe la foc mic, până când se înmoaie. 3. între timp, opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în cuburi mari. Le adaugi în vasul cu ceapă şi continui să le înăbuşi împreună la foc mic, amestecând din când în când.
Adaugi şi ardeiul iute tăiat rondele, iar după 10 minute de fierbere, pui fâşiile de ardei copţi, pe care în prealabil i-ai curăţat de coajă şi seminţe. Când sosul a scăzut, potriveşti de sare şi piper şi adaugi aripioarele prăjite. Fierbi în continuare pentru câteva minute, fără să mai amesteci, doar scuturând cratita cu scurte miscari orizontate.
Presari tocanita cu patrunjel si o servesti fierbinte.
Tocăniţă de pui cu ardei copţi
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de pui
Trebuie sa fac si eu tocanita asta