Pui cu curry si bame din: pui, bame, suc de rosii, unt, ceapa, sare, piper, curry, dafin. Ingrediente: 1 pui mai mare 1 kg bame 2 căni suc de roşii 6 linguri unt 2 cepe tăiate mărunt sare piper curry o foaie fărâmiţată de dafin Mod de preparare: Puiul se tranşează, se spală şi […]
Tocanita de pui cu bame
PrinteazaTocanita de pui cu bame din: pui, ulei de alune, ceapa, rosii, supa de pui, sare, bame, faina.
Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu.
Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, precum Africa, India și sudul Statelor Unite ale Americii.
Bamele sunt bogate în nutrienți și au o varietate de beneficii pentru sănătate. Ele conțin vitamina C, vitamina K, magneziu, potasiu și calciu, printre alți nutrienți esențiali.
De asemenea, bamele conțin o cantitate semnificativă de fibre alimentare, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Ingrediente:
- 1 pui, taiat bucati si dat prin faina
- 3 linguri ulei de alune
- 2 cepe, tocate
- 4 rosii, fara pielita si tocate
- 1 l supa de pui
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 450 gr bame
- 1 lingura faina amestecata cu 1/4 cana apa
Mod de preparare:
Prajiti puiul in ulei pe toate partile, adaugati ceapa, rosiile, supa, sare si piper. Gatiti acoperit aproximativ 1 ora.
Taiati bamele felii, adaugati peste pui, gatiti cateva minute si apoi adaugati mixul de faina cu apa si amestecati.
Mai gatiti cateva minute.
Serviti preparatul cald.
In acest preparat puiul poate fi inlocuit cu fructe de mare.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui cu curry si bame
Pofta buna!