Tocanita de pui cu ciuperci
PrinteazaTocanita de pui cu ciuperci din: piept de pasare, ciuperci, rosii, ceapa, ulei, sare, piper, condimente, patrunjel, bulion.
- 1 kg piept de pasare dezosat
- 1/2 kg ciuperci
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- condimente pentru carnea de pasare
- 1 legatura patrunjel
- 3 linguri bulion
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în cubuleţe. Le presari cu condimente pentru carne de pasăre, sare şi piper după gust. Inăbuşi pieptul de pui pentru câteva minute, în 2 linguri de ulei încins. Cureţi şi speli ciupercile şi ceapa.
Tai ceapa mărunt, iar ciupercile în felioare, într-o tigaie cu 30 ml ulei încins, căleşti 2-3 minute ceapa, apoi adaugi ciupercile. Le înăbuşi împreună, până când scad.
Adaugi carnea, roşiile decojite şi date pe răzătoarea mare.Torni bulionul dizolvat în 300 ml apă şi, dacă mai este nevoie, adaugi apă caldă, până când vor fi acoperite toate ingredientele.
Pui mâncarea într-un vas termorezistent şi îl introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Spre sfârşitul coacerii, sărezi şi condimentezi mâncarea după gust.
După ce ai scos vasul din cuptor, presari pătrunjel fin tocat.
Tocanita de pui cu ciuperci
Pofta buna!